Historikk


Kennel Casein fikk sitt kennelnavn i 1986 da det første cocker kullet ble registrert. Den gang hadde Casein bare en eier (Geir) og bosatt i Tromsø. Cocker har vært min favoritt rase i mange år, men de første hundene jeg hadde var en Irsk Setter og to Grand Danois. Begge Grand Danoisene ble anskaffet fordi jeg ville ha en hund å stille ut og en av disse var meget vakker og fikk sin internasjonale tittel svært fort. Dessverre døde den bare 4 år gammel.

Pippi og Heidi
I mellom tiden hadde jeg kjøpt en cocker "Pippi" (NUCH Carillo Cap-A-Pie). Hun var det mest hengivne og den fineste hund jeg hadde møtt og i tiden som fulgte ble det bare cocker. Å bo i Tromsø var ikke så lett når man var interessert i utstilling og de fleste utstillingene var på østlandet. I 1988 bestemte jeg for å brenne alle broer og flyttet til østlandet. Jeg begynte å jobbe på den kjente Inu-goya kennelen til Terje Johnsen og Frank Bjerklund i Sandefjord. Det var den mest lærerike tiden i hele mitt liv og jeg ble der i over 7 år. Det var en veldig hektisk tid med mange hunder og utstillinger, men jeg fikk gjøre det jeg alltid har hatt lyst til -  å jobbe med hunder. I 1993 kom Lars inn i Casein og i 1995 flyttet vi til Kodal.

Lars var også intressert i hunder og vi hadde lyst til å prøve en ny rase og valget på ny rase var enkelt, etter å ha passet en welsh en sommer.

I oktober 1996 kom en nydelig Welsh Springer Spaniel med navnet Vincent (NUCH Inu-Goya Ynys Gybi) inn i livet vårt og utvidet vår kennel med en ny rase.

Vincent kunne jo ikke være ensom welsh sammen med alle cockerne. Han måtte ha en kone. Vi dro til England og så på mange brukbare emner og tilslutt falt valget på Taimere`s Think Of Me. Vincent hadde fått en kone og vi kunne tenke på å få vårt første welsh kull så vi var alle fornøyde.

Vårt første cockerkull så dagen lys i 1986 og vi hatt mange valper og hunder. De hundene vi har nå, går tilbake til de første linjene vi startet med. Vi har også prøvd noen andre linjer, men har gått tilbake på de vi var mest fornøyd med. Kennelens grunnlag er bygd opp på tre linjer og tre tisper. Den første cockeren vi fikk var Carillo Cap-A-Pie (Pippi). Hun var etter NUCH Travis Jive Talkin og NUCH Craigleith Camille. Dette var en hund med stor personlighet - noe som har preget avkommet hennes. Pippi var med på mange utstillinger og ble fort champion. Hun fikk sitt første kull i desember 1986 men der var det bare en valp. Vi beholdt ikke den men parret Pippi med samme hanhund og fikk da 5 valper året etter.  Der beholdt vi en tispe, Heidi som senere ble champion. Hennes navn var Casein`s Cute Costume. Pippi hadde også et kull med NUCH Travis Celestes Pleasure hvor vi beholdt hanhunden Casein`s Typical Male som ble stilt ut og fikk 2 cert før han fikk nye eiere. Heidi fikk bare to kull i sitt liv og det ene var med NUCH Ar-Ha-Bo`s New Hope. I det kullet var den en flott tispe med navn Casein`s Blue Velvet som ble solgt til Elsa og Martin Johannessen. De har flittig vært på utstillinger og til nå har hun fem cert. Hun har også vært en meget god avlstispe og produsert to champions, NUCH Arrow og NUCH Angel som begge er etter NUCH Carillo Corny Talk. Flere av hennes barn er certvinnere og står for championatet. Blant annet en tispe som vi fikk av henne, Blue Costume to Casein. Denne gang har vi beholdt en sønn av henne til å avle videre på.

Like etter at Pippi kom til, kjøpte vi en annen ensfarget linje som har betydd mye for oss. Det var Moorleaf Filippa. Hun hadde to kull i sitt liv og vi beholdt en sort tispe fra hennes første kull. Nadja eller Casein`s Brilliant Disquise som også ble champion. Dette var vårt første kull hvor vi blandet fargevariantene med å parre en sort og en blue/roan. Da Nadja fikk valper med NUCH Blue Satin Body and Soul beholdt vi en sort tispe, Casein`s Brilliant Girl "Anna". Anna har bare vært på utstilling et par ganger men cert har det blitt. Anna ble parret med Lochdene Shoestring og en vakker tispe dro til Nina Waldeland - Casein`s Brilliant Moon "Luna" heter hun. Nina har stilt henne flittig og til nå har det blitt 2 cert. Anna som forsatt er en relativ ung dame vil forhåpentligvis gi flere gode valper i fremtiden.